Ersta Diakoni väljer Metrolit för nytt byggprojekt

Ersta Diakoni väljer Metrolit för nytt byggprojekt

I höst påbörjas en ombyggnad av cirka 2600 kvadratmeter vårdlokaler på Erstaklippan. Entreprenaden innebär fortsatt samarbete mellan Ersta Diakoni och Metrolit Byggnads AB.

Ersta Diakoni har meddelat att Metrolit Byggnads AB får uppdraget att bygga om Hus 19 på Ersta Sjukhus, en utförandeentreprenad som omfattar cirka 2600 kvadratmeter. Detta innebär ett fortsatt samarbete mellan Ersta och Metrolit, då Metrolit tidigare under 2017 utfört ombyggnation på både Hospice och ASIH.

– Vi är mycket glada över att få fortsatt förtroende att utföra arbeten åt Ersta Diakoni och kommer att ha en mycket rutinerad organisation på plats. Det är ett team som är på plats idag och kommer från vårt tidigare byggprojekt på Löwenströmska sjukhuset, säger Jonas Carlsson, ansvarig arbetschef på Metrolit.

Ersta Diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke vinstsyftande. Föreningen grundades 1851 och är idag en av Sveriges största aktörer inom idéburen bedriven vård och socialt arbete.

Det nya projektet startar nu i oktober och beräknas vara klart hösten 2018.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.