Category
Hotell
About This Project

Metrolit har på Berns Hotel byggt om tre konferenslokaler samt en samlingssal till sjutton personliga hotellrum i olika storlekar. Hotellet var i full drift under ombyggnationen, vilket ställde mycket stora krav på planering. Projektet drevs som totalentreprenad med delat ansvar och pågick i fem månader.

De befintliga lokalerna gjordes stomrena. Nya golv, väggar och tak ljudförstärktes för att uppfylla de höga kraven. De nya badrummen inreddes med kakel och klinker och utrustades med bad och dusch.

Många fullbelagda nätter gjorde att Berns Hotel i Stockholm behövde fler rum. Portarna slogs upp då de stod färdiga, alla skapade i en unik stil med en exklusiv ”hematmosfär”. Att besöka de olika rummen är som att stiga in hos spännande personligheter med inspiration från arkitektens, författarens, musikerns, konstnärens eller modeikonens hem. En spännande miljö har skapats med en frisk blandning av vintage, utvalda designmöbler och fotokonstverk. Detaljer från förr som var värda att bevara har lyfts fram och skapar en harmonisk kontrast till de oväntade, kitschiga elementen. Ledorden mänsklighet, bekvämlighet, själsfrändskap, elegans och färg har använt som genomgående inspiration.