Category
Hotell
About This Project

Sedan i början av 1990-talet har Metrolit hjälpt till att gradera upp hotell Kung Carl i takt med expansionen. 21 nya rum på våning sex följdes av två till genom ombyggnad av det gamla kontoret. Baren och restaurangen blev verklighet samtidigt som spanska våningen med 9 nya rum byggdes. Senare utökades antalet rum ytterligare då hotellet övertog en angränsande kontorslokal i fastigheten. Resultatet blev 9 nya rum med temat ”herrgård” där gustaviansk inredning blandas med moderna inslag. Inspirationen kommer bland annat från designhotell i New York. De nya rummen har en härlig takhöjd och kakelugnar. Några har balkong med utsikt mot Kungliga slottet.

Metrolit har även byggt ny konferens- och festvåning på hotellet. Hotell Kung Carl erbjuder idag mötesmöjligheter för 2-100 personer i fantastiska lokaler med kakelugnar, högt i tak och stuckaturer. Lokalerna är utrustade med det senaste inom teknik. Byggprojektet omfattade också renovering av lobby, bar, kök, matsal och byggnation av nytt fläktrum på taket. Metrolit har även hjälpt till med både lobby och baren som uppgraderades och har nu fått ett uppfräschat utseende.

Kurt Östlundh har låtit genomföra flera ombyggnationer av de hotell han äger runt om i Sverige. Ofta har det skett samtidigt som hotellen varit öppna. Han betonar vikten av att vara hänsynstagande mot befintliga gäster på hotellet.
– Det ställer krav på dem som bygger. De kan inte bara dundra på och borra klockan 7 på morgonen. Metrolit har anpassat arbetet utifrån vår verksamhet, utan att ändra sluttiden för projektet. Eftersom vi släpper nya rum till bokning en till två månader i förväg måste tidplanen hållas, säger Kurt och fortsätter;
– Ombyggnation av ett öppet hotell med gäster kräver en hel del. Det måste till exempel vara rent varje morgon, även om det sedan dammas ned under dagen.
– Städpartullen steg på sitt pass när hantverkarna gått hem för dagen. På morgonen efter var det snyggt och rent när gästerna klev upp, avrundar Kurt Östlundh.

När Kurt Östlundh tog över hotellet 1977 var det ett hårt nedslitet ”pang” med 46 rum. Endast sju av rummen hade egen toalett och tre hade dusch. Två år senare hade hotellet vuxit till 54 rum, alla med toalett och dusch. Målet var ett hotell med hög standard och minst 100 rum.

Hotell Kung Carl erbjuder idag 143 rum för alla smaker. Allt från gustaviansk stil med antikviteter och konst till modern design med tapeter som utmärker sig lite extra. Här har gästen möjlighet att hitta sitt eget favoritrum.