Category
Specialprojekt
About This Project

Kakelspecialisten öppnade sitt 2800 kvm stora kakel- och badvaruhus i Årsta. En gammal lagerlokal har omvandlats till en butik i två plan. Resultatet är stora ytor, högt i tak och spännande ljussättning.

För Metrolit var uppdraget tydligt. Den gamla lagerlokalen skulle förvandlas till en högklassig försäljningsyta och bli ”en av de största butikerna i Skandinavien med fokus på kakel och badrum”. I den stora entrén med åtta meter högt i tak finns ett helt hus uppbyggt för att visa att det går att använda kakel och klinker i husets alla rum, inte bara i badrummet.

Metrolit byggde bland annat ett entresolplan i den ursprungliga lagerhallen, vilket ökade butiksytan med ca 2000 kvm.
– Den största utmaningen var den korta produktionstiden. Metrolits arbete pågick parallellt med Kakelspecialistens eget inredningsarbete av de olika utställningsmiljöerna. Detta krävde noggrann planering och täta avstämningar med beställaren, konstaterar Waldemar Chatys, ansvarig arbetschef på Metrolit.

Entréplanet visar över hundra badrumsmiljöer, vissa med fungerande vatten och avlopp för den som vill testa ett badkar, dusch eller blandare. På övre planet finns kökskakel, golvklinker och en avdelning med mosaik.
– Vi hoppas med vår nya butik kunna erbjuda kunderna mer service med bland annat planering och rithjälp av sitt badrum, större sortiment, mer nyheter och en lustfylld och inspirerande mötesplats och shoppingupplevelse för människor som är intresserade av inredning och sitt hem, sammanfattar Jay Lindgren, VD på Kakelspecialisten.