Category
Bostad
About This Project

Metrolit har genomfört bygg- och installationsrenovering i Västra Blombacka i Södertälje. Uppdraget omfattade adresserna Getingstigen 1-11 och 2-16 och inkluderar 90 lägenheter och 14 trapphus i kvarteret Skoveln. I projektet ingick stambyten, fasadrenovering, nya fläktrum, nya belysningar, både i lägenheten och i trapphusen, nya och fler tvättstugor, nya ståldörrar och fönster till gemensamhetsutrymmen och uthyrda förråd och lokaler, målning trapphus, byte samtliga partier i korridorerna och byte av alla entréportar. Dessutom installerades ett elektroniskt låssystem i hela huset. Utöver detta förändrades entréerna, samt omfattningen kring portar med granitkeramik och sten.

I lägenheterna blev det helrenoverade badrum, utökning av eluttag, nya fasta armaturer, två stycken bänkbelysningar i köken, utbyte av inre glasrutor till energiglas samt byte av fönsterpartiet i vardagsrummen. Dessutom bytte vi ut hela värmesystemet och alla radiatorer. Det befintliga ventilationssystemet byggdes om med återvinningssystem och med nya fläktrum på vinden. Trappan i trapphus där fläktrum byggdes förlängs till vindsplan.

Uppdragsgivare var Telge Bostäder, Södertäljes största bostadsföretag som äger och förvaltar drygt 10 000 bostäder i Södertälje, Järna, Mölnbo, Hölö och Enhörna.