Category
Lokaler, Specialprojekt
About This Project

L’Oréal Academy ligger belägen på centrala Drottninggatan 71C mitt i Stockholms innerstad. Akademin har idag kommit att bli en gemensam knytpunkt för den Professionella divisionen på L’Oréal och lockar frisörer från hela landet för både praktiska och teoretiska utbildningar inom frisöryrket representerade av varumärkena Matrix, Kérastase, L’Oréal Professionnel, Redken, Shu Umuera, Pureology, Decleor och Carita.

L’Oréals rymdes inte längre i deras lokal i gatuplan och Metrolit har därför hjälpt dem med en lokalanpassning som ökar ytorna vilket möjliggör för dem att utöka verksamheten för interna behov. Befintlig lokal renoverades även under samma projektperiod.

Akademin är en mycket funktionell lokal som inbjuder till en kreativ miljö för frisören. L’Oréal sätter idag en hög standard på sina frisörutbildningar och man vill därmed kunna inspirera frisörer till att ständigt utbilda sig inom frisöryrket med nya klipptekniker, hårtrender och produkthantering men att också uppmuntra frisören till att driva en mer effektiv och framgångsrik salong.

Arkitekter är  D2 Arktitektur och projektet utfördes som en generalentreprenad i samverkan.