Category
Skolor
About This Project

Förvärv och total ombyggnation av ett gammalt hotell gav högskolan utrymmen för bland annat personal, studentkår, informationscenter, café och träningslokaler. Södertörns högskola ligger centralt på Campus Flemingsberg bara 18 min med pendeltåg från Stockholm C.

Skolan ger möjlighet till kvalitativ utbildning på alla nivåer och forskning i en mångvetenskaplig miljö. Högskolan har drygt 15 000 studenter och erbjuder ca 80 utbildningsprogram och ca 400 fristående kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Skolan erbjuder även lärarutbildning med interkulturell profil. Inom Östersjö- och Östeuropaforskningen finns en kunskapsmiljö som kan mäta sig med de bästa i världen.

Lokalerna för Södertörns högskola finansieras, uppförs, ägs och förvaltas av stiftelsen Clara som registrerades 1998. Länsstyrelsen är ensam stiftare. Efter stiftelsens bildande förvärvades före detta Nova Park hotell, numera kallat F-huset. Metrolit genomförde en total ombyggnation av fastigheten till nybyggnadsstandard. Det gamla hotellet blåstes ut och gjordes helt stomrent. Hissarna var det enda som fanns kvar. Huset fick ny fasad och innehåller numera bland annat kontor för högskolans personal, lokaler för studentkåren samt informationscentret Kompassen. Här finns till exempel utbildnings- och arbetsmarknadsinformation, material om utlandsstudier och information från CSN. Här kan eleverna också få hjälp att förverkliga idéer och projekt genom professionell idé- och innovationsrådgivning oavsett om det handlar om en produkt, tjänst eller process. Det byggdes även ett café på bottenvåningen samt gym- och danslokaler i källarplanet. Helt ny ventilation installerades med speciallösningar i taket då takhöjden var anpassad till hotellverksamhet och därmed väldigt låg.