Category
Hotell
About This Project

Beläget vid hamninloppet, på en av Stockholms mest natursköna platser och med utsikt över Djurgården, ligger Nobisgruppens Hotel J och Tornvillan.
– Nacka Strand är en av Stockholms mest fantastiska platser och ligger väldigt nära city. Med den nya tillbyggnaden, renoveringen av Tornvillan och ett bra bokningsläge ser vi ljust på framtiden, säger Alessandro Catenacci, ägare och vd för Nobisgruppen.

Tornvillan är navet i den nya satsningen. Metrolit har renoverat den kulturmärkta villan. Den byggdes 1889 som en pampig sommarvilla i tegel för den förmögne byggherren Erik Fredlundh. Villan bytte sedermera ägare flera gånger och stod länge förfallen innan det totalrenoverades i mitten av 1990-talet. Nu har den åter genomgått en pietetsfull renovering.

Idag rymmer Tornvillan fem mötesrum, festvåning för upp till 100 personer, en frukostrestaurang för Hotel J:s gäster samt den nya à la carte-restaurangen – The Club House – med tillhörande lounge och bar.

I Metrolits renovering av den sju våningar höga Tornvillan ingick installation av nytt ventilations- och värmesystem. Huset var tidigare uppvärmt med direktverkande el men här installerades vattenburen värme ansluten till fjärrvärmenätet i Nacka Strand. Ombyggnationen innefattade även nya kök, nya rumsfunktioner och installation av ny hiss för att öka tillgängligheten i huset.

Inredarna Anna-Johanna Bonnier och Lena Widenfelt har sett till att förnya och fräscha upp interiören varsamt för att behålla husets historia, samtidigt som de adderat humor och funktionalitet. Noggrant utvalda tapeter och inredningsdetaljer har kommit till för att ge den rätta känslan. Tornvillans kakelugnar, målade tak, breda tiljor, den fina stjärnparketten och bröstningen i matsalen har lämnats orörda för att påminna om svunna tider.