Category
Lokaler
About This Project

UC AB flyttade till nya lokaler i expansiva Marievik. En total ombyggnad av 4 000 kvadratmeter har gett företaget ett modernt och öppet kontor.

Företaget bildades 1977 och ägs av de svenska affärsbankerna. UC är Sveriges ledande affärs- och kreditupplysningsföretag som hjälper sina kunder att fatta säkra affärsbeslut. Deras tjänster används som underlag till miljontals beslut av såväl små som stora företag inom många olika branscher, offentlig sektor och av privatpersoner.

Ett modernt affärs- och kreditupplysningsföretag behöver ett kontor som matchar verksamheten och 240 medarbetare flyttade in i de nya lokalerna i två plan.

Arbetet utfördes på generalentreprenad och i nära samarbete med Aberdeen. Hänsyn är en förutsättning vid den här typen av byggnation. Före arbetena påbörjas förvissar vi oss om att de åtgärder som görs inte stör de omkringliggande hyresgästerna, både vad gäller ljud- och partikelstörningar.

De nya lokalerna har gett UC en modern öppen kontorslösning med konferens- och mötesrum. Entreprenaden omfattade fullständig ombyggnad och integrering av två plan samt kyla, ventilation och nya ytskikt.
– Det är viktigt i samarbetet att man har respekt för varandra. Metrolit är mycket serviceinriktade i kontakten med både sittande och nya hyresgäster, säger Karin Barkvall, Property Asset Manager på Aberdeen.